ملاک های ازدواج - 2
نوشته شده توسط افسانه شکری در تاریخ چهارشنبه 94/3/6
در کفویت هم دو دسته ویژگی مطرح است:
یک سری ویژگی هایی که به عنوان مومن برای شما خیلی مهم است. مثلا می فرمایند یک مومن ممکن است گناه کند ولی نباید گناه را سبک بشمارد. یک مومن هیچ وقت هیچ گناهی را استثناء نمی کند. یک مومن هیچ وقت نمی گوید که فلان گناه که مهم نیست. چه آن گناه موسیقی حرام باشد، چه پرداخت نکردن خمس باشد و ... هر چند ممکنه از دستش در برورد و گناهی بکند ولی یک مومن در صورت گناه کردن هم سریع توبه میکند.
پس ویژگی هایی هستند که اقتضای مومن بودن را دارد. شما اگر هدفتان رسیدن به کمال انسانی باشد باید حداقلهایی را داشته باشید و همسرتان هم آنها را داشته باشد. به علاوه دنبال همسری باشید که دغدغه دین و کمال انسانی و الهی رو داشته باشه نه اینکه دغدغه ثروت و مال و ... داشته باشه. ثروت و مال و ... بد نیستند ولی وسیله رسیدن به کمال هستند و نباید خودشان دغدغه باشند. زنی که اولویت برای او رسیدن به کمال معنوی باشد نه مال دنیا و حرف مردم و ...
مچنین اگر خودتان هدفتان رسیدن به کمال انسانی است باید همانطور که در دنیا تکیه گاه زن هستید در مسائل اخروی و معنوی هم چنین باشید و این مستلزم این است که از نظر معنوی و فهم دینی بالاتر از او باشید تا بتوانید در این مسیر او را کمک کنید. البته نباید زیاد تفاوت در ایمان و تقید و ... داشته باشید. بلکه فقط کمی بالاتر باشید.
گذشته از ویژگی های مهم فوق در سایر مسائل هم دو دسته ویژگی مطرح است:
یک دسته ویژگی ها و روحیاتی و سلایقی که به هیچ عنوان نمی توانید با نبود آن یا بودن آن کنار بیایید. مثلا کسی ممکن است شدیدا به خال روی صورت حساسیت داشته باشد. چنین فردی نباید با خانمی که خال در صورت او است ازدواج کند و همچنین برعکس! یا مثلا یکی ممکن است به فلان لهجه شدیدا حساسیت داشته باشد. چنین ازدواجی معمولا نتیجه مطلوب را نخواهد داشت.
دسته دوم ویژگی هایی هستند که هر چند برایتان مهم است ولی می توانید با ارزیابی و سبک و سنگین کردنشان بعضی از آنها را کنار بگذارید. مثلا ممکن است برای کسی همشهری بود یا چند سال کوچکتر بودن زن مهم باشد. ولی این ویژگی ها در حدی نیست که نتوان از آنها دست برداشت. چه بسا اگر ویژگی های دیگر غالب باشند مثلا سن و شهر اهمیت چندانی نداشته باشد.
پس قبل از هر چیز باید ملاک های خود را بر روی کاغذ مکتوب کنید و ببینید که هر ویژگی چقدر برایتان اهمیت دارد و طبق آن و بر اساس آن طرف مقابل را ارزیابی کنید.
نکته بعدی اینکه هیچ وقت به قصد تغییر کسی با او ازدواج نکنید و هیچ وقت تعهدات بلند مدت را در ازدواج به عنوان شرط قرار ندهید. چرا که طرف مقابل شما ممکن است که به خاطر غلبه احساسات و هیجانات در آن مقطع زمانی چنین تعهداتی را قبول کند ولی بعدا انگیزه کافی برای انجام آنها را نداشته باشد. پس اگر درخواستی از طرف مقابل دارید احتمال دهید که ممکن است بعد از ازدواج محقق نشود و با فرض عدم تحقق آن اقدام به ازدواج کنید.
نکته آخر اینکه هیچ وقت به ازدواج به عنوان یک معجزه نگاه نکنید. ازدواج تنها زمینه پیشرفت دنیوی و اخروی است و صد البته زمینه بسیار مناسبی است ولی مشکلات و دردسرهای خود را دارد. این قاعده را به یاد داشته باشید که مخصوصا در مسائل اخروی (در مسائل دنیوی هم کم و بیش صادق است) جز با زحمت و تلاش چیزی به دست نمی آید و هر چیزی به انسان برسد در گرو تلاش و کوشش خود اوست که «ان لیس للانسان الا ما سعی»
کلمات کلیدی :