سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سیاست و انتخابات و دینداری - 1

سیاست و انتخابات و دینداری«امر به معروف و نهی از منکر - 17»

با توجه به نزدیکی انتخابات و فراگیر شدن مباحث سیاسی در جامعه برای اینکه در دنیا و آخرت و پیش خدا و اهل بیت علیهم السلام و وجدانمان رو سفید باشیم؛ ضروری است که به نکات مهمی توجه داشته باشیم.

سیاست به عنوان جزئی از فقه و اخلاق اسلامی بخش جدایی ناپذیر اسلام بوده است و حتی علمایی که دخالتی در حکومت نداشته‌اند چندان دور از سیاست نبوده‌اند. اما ورود به مصادیق مسائل سیاسی و اظهار نظر در مورد افراد جز در موارد ضروری، از چند جهت مناسب نیست و چه بسا موجب افتادن در دام گناهان بزرگی می‌شود.

توضیح مطلب اینکه ما برای ورود به مسائل و مباحث سیاسی به دو روش می‌توانیم عمل کنیم.
اول: بیان ملاک‌ها و معیارهایی که در دین اسلام و توسط خدا و ائمه علیهم السلام که به وسیله علمای بزرگ بیان شده است.
دوم: ورود به مصادیق و اظهار نظر مستقیم به نفع یا به ضرر افراد و اشخاص.

اما روش دوم:
اولا: باعث ایجاد لجاجت و کدورت و کینه و ... در موافقین یا مخالفین آن شخص خواهد شد.
ثانیا: باعث مظلوم‌نمایی برای افراد بی‌طرف خواهد شد.
ثالثا: از آنجا که در بسیاری از موارد، مطالبی که در فضای عمومی و مجازی منتشر می‌شود دلایل محکمی برای آن وجود ندارد (در مواردی که بنده پیگیری کرده‌ام معمولا به دلیل محکمی برای ادعاهای مطرح شده نرسیده‌ام) و در خوشبینانه‌ترین حالت از روی حدس و گمان بیان شده است و مسلما بیان و نشر چنین مطلبی افتادن در دام تهمت که گناه بسیار بزرگی است که توبه از آن هم بسیار سخت است خواهد شد و بر فرض اینکه کسی که به او تهمت زده می‌شود شخص ناصالحی باشد انسان عاقل و مؤمن خودش را مدیون چنین شخصی نمی‌کند.
رابعا: در مواردی هم که دلایل محکمی برای اثبات ادعایی وجود دارد در بسیاری از موارد این مسائل مربوط به امور شخصی و خصوصی افراد می‌شود که دخالتی در مقام و مسئولیتی که دارند یا قصد داشتن آن را دارند؛ ندارد که بیان چنین حقایقی هم افتادن در دام غیبت که از بزرگترین گناهان است و توبه از آن بسیار سخت است خواهد شد و همانطور که در بند قبلی عرض شد بر فرض اینکه کسی که غیبت او می‌شود شخص ناصالحی باشد انسان عاقل و مؤمن خودش را مدیون چنین شخصی نمی‌کند.

از طرف دیگر اگر ما به روش اول عمل کنیم؛ باعث خواهد شد کسانی که حق‌طلب و حق‌پذیر هستند با توجه به ملاک‌ها و معیارهایی که دین فرموده است و تطبیق آنها بر مصادیق و اشخاص راه درست را پیدا کنند و هم مانع ایجاد لجاجت و کدورت و کینه و مظلوم‌نمایی خواهد شد و هم از گناهان کبیره تهمت و غیبت و ... دور خواهیم ماند و آخرت خودمان را به خاطر دنیای دیگران تباه نخواهیم کرد!

البته مسلما ممکن است مواردی پیش بیاید که ما دلایل بسیار محکمی برای ادعای خود داشته باشیم که مسلما افراد حق‌طلب و حق‌پذیر به راحتی متوجه صحت چنین ادعایی خواهند شد و از طرف دیگر چنین مطلبی نقش اساسی در مسئولیتی که شخص مورد نظر بر عهده دارد یا قصد بر عهده گرفتن آن را دارد داشته باشد ولی از طرفی چنین شرایطی معمولا به وجود نمی‌آید و بر فرض به وجود آمدن چنین شرایطی همچنان بیان ملاک‌ها و معیارها برای رسیدن به هدف زیبا و مقدس و انسانی و الهی ما کفایت می‌کند که اگر کسی قابل هدایت باشد با بیان ملاک‌ها و معیارها هم راه درست را خواهد یافت و اگر کسی قابل هدایت نباشد ورود به مصادیق بیشتر باعث لجاجت او خواهد شد و زمینه مظلوم‌نمایی برای آن شخص ناصالح فراهم خواهد شد و پرواضح است که از هدف خود دورتر خواهیم شد.


برای ورود به کانال تلگرام اینجا کلیک کنید  



کلمات کلیدی : تعصب، کینه، غیبت، ظن، گمان، تهمت، عدالت، انتخابات، توبه، یقین، آبرو، انصاف، محسن مقدس زاده، سیاست، رئیس_جمهور، مظلوم نمایی، حریم خصوصی