• وبلاگ : يادداشت‌هاي شخصي محسن مقدس زاده
  • يادداشت : موانع استجابت دعا - 1 (دعا - 2)
  • نظرات : 1 خصوصي ، 7 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    سلام حاج اقا
    کتاب هاي دکتر مهدي خداميان رو مطالعه کرديد يا نه؟
    اگر مطالعه کرديد کدوم کتاب ها رو پيشنهاد ميکنيد؟
    من کتاب سکوت افتاب و فانوس اول , و فرياد مهتاب رو مطالعه کردم
    پاسخ

    سلام عليکم. خير. بنده به علت فشردگي زياد مطالعات و تحقيقات تخصصي خيلي فرصت مطالعه کتب ديگر رو ندارم.
    سلام
    خيلي ممنون که برام وقت گذاشتيدو به سوالاتم پاسخ داديد

    پاسخ

    سلام. خواهش مي‌کنم. وظيفه بود - باز اگر ابهامي داشتيد بفرماييد سر فرصت پاسخ ميدم.
    دوباره سلام
    شرمنده که باعث گرفتن وقت عزيزتون شدم
    جواب من باشه حالا چه به صورت نظر مستقل يا هر جور ديگه اي
    ممنون
    پاسخ

    سلام. اگر به نظرات ديگر دقت بفرماييد جواب شما رو در سه کامنت جداگانه عرض کرده ام.
    در مورد نماز هم قطعا آنچه شيعه فرموده مطابق سنت پيامبر است. از نظر شيعه هم که مطابق سنت رسول الله است مي توان نمازها را با هم خواند و مي توان جدا از هم خواند. البته هر کدام از نمازها وقت فضيلتي دارند که اگر در وقت فضيلت خوانده شوند قطعا بهتر است.
    در مورد نماز يا هر عبادت ديگري همانگونه مطابق سنت پيامبر است و توسط ائمه به ما بيان شده است صحيح است و غير از آن باطل است.
    در احکام ديني آنچه که مهم است اطاعت و تسليم در مقابل امر و فرمان خداوند است که توسط پيامبر و ائمه به ما رسيده است و اگر کسي به ميل خودش در فرمايش اهل بيت دخل و تصرف انجام دهد قطعا کارش اشتباه و غلط است.
    اگر دين فرموده که ازدواج موقت مستحب و زيبا و خوب است ما اگر از روي تعصب و نظر شخصي آن را کنار بگذاريم هم در دنيا و هم در آخرت ضرر خواهيم کرد.
    آنچه مطلوب است تعادل است و چه به سمت افراط برويم و چه به سمت تفريط هر دو محکوم است. چه جلوتر از پيامبر و ائمه برويم گمراه خواهيم شد و چه عقبتر از آنها برويم گمراه خواهيم شد.
    اما مثال اول در مورد مهر: اگر به نظرات علماء و مراجع بزرگوار شيعه مراجعه کنيد آنچه در سجده نماز لازم است اين است که پيشاني را روي زمين و مانند آنها بايد بگذاريم. حتي گياهاني که خوردني و پوشيدني نيستند يا قسمت غيرخوردني گياهان و ميوه ها و سبزي ها (مثل پوست خربزه يا پوست گردو) هم قابليت سجده دارند. پس وجود شيئي به نام مهر به خودي خود لازم نيست و به هر چيزي که سجده بر روي آن مجاز باشد سجده کافي است. پس سجده بر روي فرش و بتن و مانند آنها جايز نيست.
    البته بين چيزهايي که سجده بر آنها صحيح است همه در يک مرتبه نيستند و مثلا تربت سيد الشهداء افضل از بقيه چيزهاست و قطعا همراه داشتن مهري که از قبر مطهر حضرت سيدالشهداء ساخته شده قطعا بهتر است و همچنين بقيه چيزها که در رساله توضيح المسائل مراجع بيان شده است.
    وجود شيئي مثل مهر (خاک يا سنگ) هم شايد از اين جهت مفيد باشد که چون ممکن است همه جا نتوانيم چيزي پيدا کنيم که بر آن سجده کنيم همراه داشتن چيزي که سجده بر آن صحيح است کاملا معقول و مفيد است. همچنين وجود چيزي هم که سجده بر آن صحيح باشد و هم تميز و پاکيزه و باشد قطعا کار خوبي است.
    با توجه به توضيحات فوق وجود مهر مي تواند يک کار مفيد و خوبي باشد ولي تعصب داشتن نسبت به مهر و الزامي دانستن آن مطابق با فرمايش دين نيست.
    اما مثال دوم: وضوي بين شيعه و سني هم تفاوتهايي با هم دارند و قطعا آنچه ائمه معصومين فرموده اند مطابق با سنت رسول الله است.

    سلام عليکم
    پاسخ شما به چند بخش تقسيم ميشه.
    اولا: پيامبر قبل از رحلت يا شهادتشان در حديث معروف غدير قرآن و اهل بيت را در کنار هم موجب عدم گمراهي دانستند. اگر ما قرآن بدون اهل بيت(مثل اهل سنت) يا اهل بيت بدون قرآن(مثل بعضي از شيعه ها) را داشته باشيم گمراه خواهيم شد. چرا که قرآن يک کتاب بسيار سخت و پيچيده است که براي فهم پيچيدگي هاي قرآن نياز به مفسرين معصومي که همان 14 معصوم هستند مي باشد. اهل سنت به دليل محروميت از چنين مفسرين معصومي از راه پيامبر دور شدند. يا به شهادت خود اهل سنت عمر بعضي از احکام را تغيير داده است و خود او به اين تغيير اعتراف کرده است. مثال بازر چنين تغييري در متعه يا ازدواج موقت است که عمر با نظر شخصي خود مي گويد که در زمان پيامبر حلال بوده و من حرام مي کنم. يا در جاهايي به خاطر دور بودن از مفسرين حقيقي قرآن بر اساس حدس و گمان عمل کرده اند که اين حدس و گمانها در اصول فقه اهل سنت به نام هاي قياس و استحسان و ... معروف و مشهور است. قطعا ائمه معصومين راهي غير از راهي که پيامبر به ما فرموده به ما معرفي نکرده اند و علماي بزرگ ما پس از ده ها سال تحقيق و پژوهش تا حد زيادي فرمايشات ائمه را به ما انتقال داده اند.
    اما قسمت دوم سوال مربوط به مواردي است که سوال فرموديد. با قسمت اول روشن است که قطعا آنچه شيعه مي گويد هماني است که پيامبر هم همان کار را مي کرد. ولي در مورد مثالهايي که زديد توضيح مختصري نياز است. چون گاهي ممکن است عامه شيعيان (نه مراجع) سنت و روشي داشته باشند که چندان سازگار با روش اهل بيت نيست. مثلا ازدواج موقتي که در جامعه مرسوم است بسيار متفاوت با ازدواج موقتي است که مورد نظر اسلام است (در مورد اين مسائل در همين وبلاگ نکاتي گفته شده). در مورد مثالهاي شما هم يکي يکي به طور مختصر مطالبي عرض مي شود.
    سلام خسته نباشيد
    من چند تا سوال داشتم
    شرمنده که وقت شما رو ميگيرم
    چرا شيعه از مهر براي نماز خوندن استفاده ميکنه ولي سني نه کلا فلسفه مهر گذاشتن شيعه چيه؟
    چرا وضو گرفتن سني با شيعه فرق ميکنه؟
    چرا نماز خوندن سني با شيعه فرق داره مثلا شيعه نماز ظهر و عصر و با هم ميخونه ولي سني جدا ميخونه؟
    شيعه و سني هر دو مسلمان هستن چرا اين قدر تفاوت در عبادت اين دو فرقه وجود داره؟
    ببخشيد اين سوالم شايد درست نباشه ولي مجبورم سوال کنم
    به نظر شما نماز شيعه صحيح تر هست يا سني؟
    ____________________
    حاج اقا اگه دوست داشتي اين سوال ها رو جواب بده ولي خودم خيلي مشتاقم جوابش رو بديد
    البته شايد اين سوال براي شما پيش بياد که من خودم سني هستم يا شيعه
    من شيعه اثناعشري هستم البته اگه بتونم شيعه واقعي حضرت علي ع باشم
    خيلي ممنون
    پاسخ

    سلام عليکم. به دليل محدوديت اين فضا پاسخ شما را به عنوان نظر مستقل عرض خواهم کرد.